Blessed are the curious for they shall have adventures.

Gepubliceerd op 11 juli 2021 om 21:58

Zondag 11 juli... Het pension past precies in een film van Peter en Heidi in de bergen. Alles in de kamer is gemaakt van hout. Buiten kraait een haan veel te laat want we zijn al een poos wakker, de dag is al begonnen. Een aantal stieren lopen langs het pension met een bel om de nek. Voor een paar minuten overstemmen ze het geluid van de snelstromende rivier. Tijdens de ochtendwandeling komen uit verschillende straatjes mannen met een tas om brood te halen. Op het veld staan de keurige hooibergen, gammele tuinhuisjes en zijn mensen bezig hun kraam klaar te maken voor een nieuwe dag. We ontbijten buiten en vertrekken daarna voor de roadtrip terug over de Transfăgărăşan. 

Het laatste beren-alert was afgelopen nacht om 3 uur, daarna zijn er geen meldingen meer geweest. We zijn erg verrast dat we opnieuw beren zien. Dit zijn grote jongens en met de cabrio open lijkt het ons beter niet te lang stil te staan. Het lukt wel om nog een paar van die knapen op de foto te zetten. Het is erg druk op de route en dat komt waarschijnlijk omdat het weekend is. Het uitzicht is opnieuw indrukwekkend.

Onderweg zien we mensen de bbq aansteken en zijn er veel plekken waar mensen gaan picknicken. Zo nu en dan staat er een tentje waar iemand geslapen heeft. Wild kamperen is in Roemenië toegestaan maar om nou in de buurt van een berenfamilie te gaan bivakkeren is best wel gedurfd. De schaapherder zit in het veld te rusten met zijn kudde. Een prachtig plaatje dat je vaker ziet in Roemenië. Wat zou deze herder doen wanneer er een grote beer bij zijn schapen komt? Altijd gedacht dat een herder een leven leidt zonder werkdruk en stress... 🤔

In Sibiu hebben we geboekt in het centrum bij the Council. We logeren in het voormalig Gemeentehuis waar de Raad bijeen kwam. De locatie is geweldig en de kamers sfeervol ingericht. Met uitzicht op het plein is dit tot nu toe wel de meest luxe overnachting. Torentjes, poorten, kraampjes en veel terrassen vullen het plein. Een rustig centrum waar het erg gezellig is. Keuze genoeg om ergens te gaan eten.

Vanuit het hotel zien we een brug die "the bridge of lies" wordt genoemd. Wanneer je over deze brug wandelt en oneerlijk bent dan loop je de kans dat de brug instort. Er bestaan vier verschillende legendes over deze brug die van generatie op generatie worden verteld. Sibiu is een van de best bewaarde Middeleeuwse steden in Transsylvanië. De ondergaande zon zorgt voor een gouden gloed over de stad. Op een bankje op het plein zitten we nog een poos. Het koelt een beetje af na een dag waarin het rond de dertig graden is geweest.

En toen was er voetbal...de finale tussen Engeland en Italië. De Roemeense verslaggever sleurt je met zijn enthousiasme helemaal mee of je nu van voetbal houdt of niet. En nee...we verstaan er geen bal van.

Tot blogs!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Hiske
3 jaar geleden

En dat vind ik dan weer een geweldige woordkeuze: geen bal verstaan van de Roemeense voetbalcommentator.