Mijn motoren

Honda Goldwing GL1800 2002

Tijdens een weekendje weg mij laten verleiden tot de koop van deze prachtige Goldwing GL1800. Eerst nog even gekeken naar een 1500, maar gevallen voor deze 1800. Het plan was om zomer (2023) samen met Jeanet op lange motorvakantie te gaan. En waarmee kan dit beter dan een Goldwing? Na een weekendje weg, samen op Wing, kwamen Jeanet en ik toch tot de conclusie dat het motorrijden meer mijn ding is. Een weekendje samen op de motor is heel leuk, maar voor 3 weken samen toeren en duizenden kilometers rijden kiezen we toch voor de auto. Ondanks deze keuze voor de vakantie, is de Wing wel een blijver, wat een machine!! 1800cc, 6 cilinders, wat een feest!! Zwevend over de weg, cruisecontrol aan,  klep open, muziekje aan! Wat wil een mens nog meer! 

Honda Pan European ST1300a 2009

Na de verkoop van mijn Varadero kon ik het niet laten weer een Pan te kopen. Deze keer een geweldig mooi zwart exemplaar uit 2009. Volgens sommigen is het de beste uit de serie 1300 die er zijn gemaakt. Hij stond te koop bij Snoek Motoren in Heerhugowaard. Op Hemelvaartsdag 2022 samen met Jeanet in de Renault naar Heerhugowaard om de motor even te bekijken. Voor de zekerheid mijn motorkleding maar in de kofferbak.... je weet het nooit, toch?! 😃 Ik was meteen verkocht en de motor stond verkoop klaar. De deal was snel gemaakt! Mijn proefrit was de rit naar huis. Na een prachtige vakantie naar Polen en Tsjechië en een jaar verder heeft deze prachtige motor plaats gemaakt voor de Goldwing. Aangezien ik maar op 1 motor tegelijk kan rijden, vond ik het zonde dat de Pan werkloos bij mij in de garage stond. Snoek Motoren heeft deze prachtige Pan (naar mijn idee, de mooiste Pan ooit gemaakt) weer van mij overgenomen. Na een super leuk gesprek aan de keukentafel bij mij thuis, heeft Co hem weer mee naar Heerhugowaard genomen. Hij had er waarschijnlijk al iemand voor. 

Honda Varadero XL1000V 2006

Bij de aankoop van mijn vorige motor twijfelde ik tussen een Varadero of een Pan European. Nu ik zo snel weer afscheid moest nemen van mijn ST1300, heb ik voor de Varadero gekozen. Het mooie was, de motor stond te koop bij een motorzaak in buurt (Motodrome Burgum). Na een super leuk gesprek met Jarno van Motodrome, was de deal snel gemaakt. De motor verkeert in een super conditie! Door corona en drukte aan het huis, te weinig met deze machtige Varadero gereden. Na bijna 2 jaar heeft mijn zoon Kevin deze motor van mij overgenomen. 

honda pan European ST1300a 2007

Het moest er een keer van komen, na de ST1100 de ST1300. Nog even in overweging gestaan om een Varadero te kopen, maar toch weer gekozen voor een Pan European! Gekocht van een particulier uit Emmen, die helaas om gezondheidsredenen gedwongen was te stoppen met motorrijden. Ik heb er een luxe buddyseat op gezet en de motor een grondige onderhoudsbeurt gegeven. Startklaar voor nieuwe avonturen! Tenminste dat was de planning..... Helaas heb ik maar kort van deze motor kunnen genieten. Na een paar weken in mijn bezit, ben ik in Zuid Frankrijk van achteren aangereden (zie blog 2020). De motor was total-los. Jammer, maar veel belangrijker; Op een paar blauwe plekken en schaafwonden na, had ik helemaal niets.

Honda pan european st1100A 2000

Na het supergoed bevallen van mijn eerste ST1100 deze aangeschaft. Dit keer een Pan met ABS, traction control en gecombineerde remmen. Ik heb de motor helemaal aangepast aan mijn wensen en smaak! Drie jaar lang heb ik prachtige avonturen met deze motor meegemaakt. Maar om meer ervaring op te doen met een jongere Pan European, na lang wikken en wegen, een ST1300 gekocht en deze fantastische Pan te koop gezet. Niet lang heeft hij te koop gestaan. Een heropstapper heeft de motor gekocht, hij was gevallen voor de kleur en de extra's. Het ga je goed, Black Beauty!!! 

honda pan european st1100 1993

Mijn eerste Pan. Gekocht van een man die in verband met zijn leeftijd gestopt was met motorrijden. De motor was perfect onderhouden en een genot om op te rijden. De dag dat ik hem haalde uit het oosten van het land, begon het onderweg te sneeuwen. Meteen kon ik het genot ervaren van de comfortabele kuip en het extra hoge windscherm. Heerlijke reizen op gemaakt, waaronder de reis van 2016. Begin 2017 heb ik hem ingeruild voor de zwarte Pan van 2000.

Honda transalp xl650v 2004

Mijn eerste Transalp een voormalige politiemotor. Toen ik hem kocht heb ik eerst een tas vol overbodige politieapparatuur bedrading van de motor gehaald. Originele stickerset  op de motor geplakt en gaan rijden. Wat een heerlijke motor! Fantastische zithouding, betrouwbaar en ontspannen om te rijden. Twee keer op naar Zuid Frankrijk geweest, waaronder de reis van 2013. Een alleskunner, korte ritje, lange ritten, gladde wegen en onverharde wegen. Deze motor kan alles! Omdat mijn vrouw ook wel eens mee wilde heeft de Transalp plaats gemaakt voor een Pan met wat meer zitruimte. De motor heb ik verkocht aan iemand die hem is gaan gebruiken voor zijn woon- werkverkeer. 

Yamaha FJ1200 1992

Mijn eerste motor. Op advies van vrienden meteen een zware toermotor gekocht. "Jij bent een grote kerel, dus daar hoort een grote motor bij!" Op een mooie zomerse ochtend in 2007 mijn motorrijbewijs opgehaald bij het gemeentehuis en vrijwel meteen doorgereden naar de dichtstbijzijnde motorzaak. Proefritje gemaakt en nog dezelfde dag deze motor opgehaald. Wat een motor! Een motor met een enorm koppel. Hier heb ik mijn eerste motorrijervaring mee opgedaan. Ritjes door Nederland, klein stukje Duitsland en een paar keer met mijn jongste zoon de Elfstedentocht (200 km file rijden ;-) gereden.  Na 5 jaar heeft de FJ plaatsgemaakt voor de Transalp. Ik wilde graag wat een andere zithouding en een motor met wat minder koppel. De tijd voor het ontspannen toeren was aangebroken.