How beautiful it is to do nothing and then rest afterward #weekend

Gepubliceerd op 18 juli 2021 om 14:25

We zitten aan de juiste kant van het hotel. Vanaf het balkon zie je de gasten het terrein oprijden. Je hóórt ze vooral omdat er veel motorrijders komen. Ik krijg meteen de ondertiteling van het merk, type en uit welk land ze komen. Simon heeft regelmatig kippenvel. Ik vermoed dat hij hier nog een keer met " in pear motormaten" terugkomt op zijn Varadero. 

We blijven twee nachten op deze plek om hier te wandelen, te Netflixen, te lezen en te relaxen. Sinds ons vertrek hebben we iets meer dan 3500 km gereden door zes verschillende landen en het liefst rijden we nog veel verder omdat er nog zoveel meer te beleven valt. Simon rijdt de meeste kilometers en wie wil nou niet een privé chauffeur? Het geeft mij tijd om te schrijven en foto's te maken. Voor mijn werk rijd ik jaarlijks ongeveer 30.000 km en daarom is het extra fijn om er nu naast te mogen zitten. Wat een heerlijke vakantietijd!

We ontbijten buiten met uitzicht op de bergen. Een jongeman, van rond de dertig jaar, vraagt of hij bij ons aan tafel mag zitten en we zitten vervolgens wel een uur te praten over reizen. Hij werkt tijdelijk in Sibiu, woont in Duitsland en komt oorspronkelijk uit Siberië. Dit weekend heeft hij een wandeltocht in de bergen van de Transfăgărăşan gedaan. Een wereldreiziger met veel lef en avontuur. 

Het boeken van een hotel of pension in Roemenië kost voor twee personen met ontbijt tussen de €40 en €50 per nacht. Je hebt ze natuurlijk duurder maar ook goedkoper. Benzine in Roemenië kost per liter ongeveer €1,20. Onderweg een stop voor koffie en een lunch is sowieso veel goedkoper. Gelukkig maar want ik ben dol op lunchen! Van alles wat we nu gezien hebben werd alleen voor kasteel Peles entreegeld gevraagd. Dit klinkt allemaal als een reisbureau maar de kans is groot dat ik je laat verdwalen. Geografisch ben ik geen ster en daardoor zou je misschien in Oezbekistan belanden. Simon heeft daar geen last van en weet de weg elke keer te vinden. Wat mij betreft: Leve de navigatie die mij overal brengt!

En toen was er koffie onder het genot van drie luidruchtige Sloweense bikers op het terras. De mannen zijn op doorreis naar Moldavië voor een wijnproeverij. 

Sinds ons vertrek hebben we elke dag zon en temperaturen boven de 25 graden gehad. Vandaag de eerste regenbui. Wat een groot verschil als we de beelden op tv van de overstromingen zien...

 

Tot blogs!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Bertus nauta
3 jaar geleden

Heel goed idee om daar nog eens heen op de motor. Je onthoud de route vast wel 😉