I haven't been everywhere, but it's on my list...

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 20:56

Onthaasten kan best lastig zijn wanneer je vanuit de drukte op vakantie gaat.

De eerste reisuren heb ik slapend doorgebracht terwijl Simon kilometers maakte. Ooit las ik iets over slapend rijk worden en dat probeer ik regelmatig onderweg. Tijdens de eerste koffie-break in Duitsland raakt Simon in gesprek met twee mannen die op de motor vanuit Klaipeda, Litouwen onderweg zijn naar Corsica. Klaipeda herinner ik mij als een grijze, troosteloze stad waar we jaren geleden tien dagen verbleven. Corsica staat nog op mijn lijstje.

Rond 16 uur passeren we de grens naar Tsjechië.  Een vignet kan alleen digitaal geregeld worden maar de betaling hapert. We rijden zonder vignet door en zolang we niet op een snelweg komen is dat geen probleem.

Het hotel in Karlovy Vary (Karlsbad) is een sporthotel. Dat past natuurlijk precies bij ons. Super sportief, atletisch en erg fanatiek als er iets te winnen valt. Het hotel is gedateerd maar wel schoon en de medewerkers zijn erg gastvrij. Na uren sporten ๐Ÿ˜‡ en om overbelasting van de spieren te voorkomen gaan we met de auto naar het centrum.

Karlovy Vary (Karlsbad) dankt zijn naam aan keizer Karel IV en heeft een rijke historie. Het was de stad waar de adel uit de 18de en 19de eeuw kwam voor de kuurbaden. Zo wisten onder andere ook componisten als Beethoven en Mozart de weg hierheen te vinden. Op meerdere plekken zie je kuuroorden. Dat is ook de reden dat het veel toeristen trekt.

Het is zondagavond en zonder reservering vinden we toch nog een plekje op het terras van een Russisch restaurant. Toch nog een beetje Rusland voor Simon.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.