We travel not to escape life, but for life not to escape us...(anonymous)

Gepubliceerd op 3 juli 2021 om 20:32

Het maken van plannen voor de vakantie begon enkele weken terug... Na een paar minuten brainstormen kregen we zowel gekke als bizarre maar vooral fantastisch ideeën. Morgen is het zover en gaat de reis beginnen. Alles afgerond, overgedragen en nu proberen los te laten. Door de pandemie was reizen buiten Nederland een poos onmogelijk. Nu kunnen we weer groter dromen en dromen laten uitkomen. Voorzien van vaccins en de internationale QR code gaan we op reis. Reizen inspireert en maakt het leven rijker.


Inmiddels hebben we al veel van de wereld mogen zien en misschien juist daardoor wordt de drang om te reizen alleen maar groter. Simon zijn eerste keuze was reizen door Rusland, terwijl ik wel zin had Italië te ontdekken. We hebben een compromis gevonden en gaan naar het oosten in de hoop wat wijzer te worden. Via Tsjechië en Slowakije willen we door de Karpaten richting Roemenië rijden. We bewaren bijzondere herinneringen aan reizen die we vanaf 1990 maakten, net na de revolutie in Roemenië.

 

Voor deze trip hebben we allebei een lijstje gemaakt waarin onze wensen staan. We zijn nogal verschillend waardoor we dubbele zoveel wensen hebben. Het kan zijn dat we op het laatste moment de route wijzigen, mochten de reisadviezen veranderen of de weersvoorspellingen tegenvallen. Die ruimte is er omdat we elke ochtend pas kiezen en boeken waar we die nacht gaan doorbrengen. Afwisselend zullen we kiezen voor cultuur, luxe, sportief, platteland, stad of wat maar voorbij komt. Simon houdt van reizen op zijn motor maar zolang achterop zie ik echt niet zitten. Simon zou ook niet gelukkig worden van mijn gezeur en smoesjes om maar weer even te stoppen. En dus hebben we de auto van Simon ingeruild voor een cabrio, een Renault Megan. De aankoop is nu al een succes. De mooie luchten, de wind en de geuren buiten! Er is weinig ruimte voor bagage dus dat is nog wel een uitdaging.

 

Op ons huis en op kat Mufasa wordt gepast. Altijd fijn dat dat goed geregeld is. De cabrio, voorzien van de juiste banden, volle tank, mijn tubes crème en potjes smints en wybertjes, is klaar voor vertrek. Als je zin hebt om mee te reizen dan kan dat. De komende weken zal er regelmatig een blog te lezen zijn waarin je onze avonturen kunt volgen. Een blog waarin de route, belevenissen, onze wensen, geschiedenis en cultuur voorbij komen.

 

Tot blogs!

Simon & Jeanet

Reactie plaatsen

Reacties

Cor & Janneke
3 jaar geleden

Goede reis en een fijne vakantie samen in jullie mooie cabrio 😉

Janiene Adema
3 jaar geleden

Heel veel plezier😀

Marja en Rinus
3 jaar geleden

Veel plezier en wij kijken uit naar de volgende blog 😉

Bertus nauta
3 jaar geleden

Heel veel succes en vooral veel plezier op deze reis. Mooie auto ervoor. Wind door je haar altijd lekker. Blijf jullie volgen.