Stokbrood van Babette

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 21:30

Na twee dagen wachten, de sleutel van mijn vervangende auto gekregen. Het was het wachten waard, want ik mag weer richting het noorden rijden in een splinternieuwe Volvo V60. Met 10 kilometer op de teller was de Volvo afgeleverd in Draguignan een 30 kilometer van mijn appartement vandaan. Een vriendelijke taxichauffeur was bereid mij tegen een geringe vergoeding (van mijn reisverzekering ;-) naar het afhaaladres van de auto te brengen. Gelukkig, ik ben weer mobiel! Vanaf Draguignan heb ik nog een trip langs memory-lane gemaakt. Even langs de camping in Callas waar wij jaren geleden, twee zomers als gezin hebben gebivakkeerd. Wat gaat de tijd snel! Daarna nog wat rondgereden in de omgeving van Lac de Saint-Cassien. Een prachtige omgeving, waar je nog je auto of motor gemakkelijk langs het meer kan parkeren en een frisse duik in het meer kunt nemen. Ik had mijn zwembroek niet bij me, dus heb ik maar overgeslagen. Ook hier liggen mooie herinneringen. Thuis hebben we nog een foto van onze slippers naast elkaar in het grind aan de waterkant. Mijn maatje 45 afstekend tegen de drie andere paar slippers van maten ergens in de 30. Één van onze culinaire hoogtepunten uit onze vakanties was, langs de weg stokbrood met friet eten bij Babette. Wat schetste mijn verbazing! De friet- snackkar stond er nog. De naam Babette stond er niet meer op, maar ze verkocht nog hetzelfde. Ik kreeg spontaan trek! Dus de auto aan de kant en een (Pain American) stokbrood met hamburger en friet besteld. Ik vroeg de mevrouw aan de balie, is dit nog steeds de snackkar van Babette? Ze moest een beetje lachen toen ik het vroeg. Nee Babette is een paar jaar geleden overleden. Oooh, c'est triste! Desalniettemin, het stokbrood was als vanouds! Ik genoot ervan om weer op deze plek te zijn! Terug bij mijn appartement heb ik de receptie gemeld, dat ik morgen weer naar het noorden rijd. Ik merk dat mijn aanrijding met de motor, toch wel wat met mij heeft gedaan. Niet iets dramatisch hoor, maar ik verlang er naar om weer richting huis te rijden. Alvast wat spul bij elkaar gepakt en achter in de Volvo gedaan. De stofzuiger door het appartement gehaald zodat ik morgenochtend lekker snel klaar ben om te vertrekken. Ik heb zin in de terugreis!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.