Op naar Beaune

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 21:27

Na een warme dag aangekomen in Beaune. Vanmorgen om 8 uur buiten een heerlijk ontbijtje gehad. Na enige consternatie, omdat ik bijna door de tuinstoel zakte, weer op het stevige zadel van mijn motor gestapt. Al wurmend tussen de files door, liet ik Parijs en omgeving achter mij. Voorlopig weer even genoeg drukte gehad. Vandaag in tegenstelling tot gisteren wel de navigatie op tolwegen-vermijden gezet. Heerlijk slingerend door het Franse landschap richting mijn bestemming. Na ongeveer een uurtje rijden, reed ik op een grote rotonde door een gat en ik hoorde iets vallen. Al snel kwam ik erachter dat mijn rechter spiegelkap was losgeschoten en op het wegdek lag. Snel een extra rondje over de rotonde gereden en gelukkig daar lag hij nog! Ik zag nog net dat een grote vrachtwagen er rakelings langs reed. Als een politieagent heb ik met mijn hand omhoog, de andere auto’s tegengehouden en mijn spiegelkap opgeraapt. Gelukkig, alleen wat lichte krasjes (thuis de poetsmachine erop of vervangen voor een nieuwe). Op de parkeerplaats van de Mc Donalds die naast de rotonde lag, kon ik de kap zo weer op zijn plek monteren. En ja.... zo dicht bij de Mc Donalds, was natuurlijk ook een uitgelezen kans om een lekker bakkie koffie te bemachtigen. Daarna was het weer genieten en zweten geblazen. De temperatuurmeter van mijn motor gaf aan dat het hele dag tussen de 29 en de 32 graden was. Maar dat mocht de pret niet drukken! Het eerste gedeelte van mijn reis reed ik vooral tussen de zonnebloemvelden door en daarna tussen de graan- en suikerbietvelden. Het meeste graan was al geoogst en overal waren grote tractoren en laders bezig de strobalen te verzamelen. Eén keer reed ik door de stofwolken van een combine die nog bezig was te oogsten. Heerlijk die geur! Het deed mijn aan vroeger denken toen ik als klein jochie met mijn vader mee mocht op de combine. Na het stof, voelde ik even verderop de waterdruppels, niet van regen uit de wolken (die heb ik namelijk niet gezien), maar van een beregeningsinstallatie van een boer die bezig was het land te beregenen. Dit is het grote verschil tussen reizen met de auto en de motor. Op de motor voel en ruik je alles veel meer! Heerlijk!!! Het laatste gedeelte van mijn reis ging tussen de wijnvelden door en vlak voor Beaune kreeg ik te maken met de eerste haarspeldbochten van deze reis. Het was oppassen geblazen, want er werd aan de weg gewerkt en op veel plekken lag er nieuw grind op het wegdek. Gelukkig ben ik, wel bezweet, maar heel aangekomen in mijn hotel voor vannacht. Na een frisse douche en een powernap een restaurantje opgezocht. Ik hoefde gelukkig niet ver te zoeken. Vlakbij het hotel was een leuke pizzeria, waar nog een tafeltje vrij was. Zwarte pizza, op advies van de kok! Dit bleek een goed advies, het was heerlijk! Weer een dag voorbij. Meer dan 1000 kilometers heb ik alweer toegevoegd aan de teller van mijn nieuwe (andere) motor. Super blij met mijn Honda ST1300, op naar nog veel meer kilometers!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.