Opnieuw onderweg!

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 19:17

Door de corona kon een eerder geplande reis met mijn reisvrienden Bertus en Nico niet doorgaan. Maar nu de grenzen weer zijn opengegaan begon het bij mij toch weer te kriebelen. Gisteren ben ik daarom weer op de motor gestapt en een nieuw avontuur begonnen. Bertus en Nico hadden andere verplichtingen, vandaar dit keer een solo reis. Via een bezoek aan Rotterdam en een overnachting in Gent ben ik nu bij mijn vrienden Nicolas en Nora (mijn Franse familie) in Achères in de buurt van Parijs aangekomen. Vanmorgen met het regenpak aan uit Gent vertrokken. Mijn doel was om via Route Nationale naar Parijs te rijden, maar door de vele regen toch maar de A1 genomen. Ongeveer 100 km voor Parijs werd het droog en kon ik mijn regenpak uittrekken. In het noordoosten van Parijs (in de buurt van vliegveld Le Bourget) een kort bezoekje gebracht aan een ander Frans familielid, die een sloperij annex garagebedrijfje heeft. Daarna ook nog even in  Les Blanc-Mesnil gekeken, waar ook nog Franse familie woont, helaas was daar niemand thuis. Al rijdend door Les Blanc-Mesnil, moest ik denken hoe ik daar als 10 jarig jongetje ook rond heb gelopen. Al meer dan 40 jaar kom ik dus in deze omgeving! Misschien wel honderd keer zijn we via de A1 naar Parijs gereden. Jeanet en ik hadden een wedstrijdje wie dit het snelste kon. Helaas moet ik bekennen dat het record nog steeds op Jeanet haar naam staat. In onze rode Alfa Romeo 33, presteerde zij het om op een ochtend rond koffietijd weer in Friesland te zijn, na heel vroeg in de ochtend uit Les Blanc-Mesnil te zijn vertrokken. Mooie herinneringen van onze tochtjes naar Frankrijk. In Achères aangekomen ben ik nog met Nicolas naar zijn werk gewandeld. Hij is werkzaam bij een voedselbank. Door de corona, maakt hij daar soms lange dagen en voorzien ze zo’n 200 mensen van voedsel. Daarnaast wordt via hen ook voedsel uitgedeeld in  opvanghotels e.d. Indrukwekkend om te zien en de verhalen te horen.

Morgen is mijn plan om richting het zuidoosten te toeren. Komende zaterdag heb ik voor een week een huisje gehuurd in Tourrettes. Nu eerst aan een heerlijke maaltijd met natuurlijk een voortreffelijk Franse rode wijn! Wordt vervolgd 😃

Reactie plaatsen

Reacties

Heit en mem
4 jaar geleden

Alderprachtigst, ☺️ jammer dat ze in Blanco Mesnil niet thuis waren.