Herfstritje

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 13:52

En dat is drie in huize Regnerus.

Of er sprake is van een motorvirus of dat het genetisch bepaald is, is voor mij een raadsel. In ieder geval zijn vader en beide zoons inmiddels voorzien van het motorrijbewijs. Daarnaast zijn ze ook alle drie eigenaar van een stalen ros.

Op deze zondagmorgen in november showt de opkomende zon haar goudkleuren. In de gezinsapp is binnen een paar minuten met slechts een paar woorden het plan gemaakt voor een motorrit.

Na de koffie vertrekken we met z'n vieren en ik heb de keuze uit drie verschillende taxi's.

De eerste stop is bij het Mekka van de Friese Motorrijders, de Pier van Holwerd. De weerspiegeling van de lucht op het wad is altijd anders en elke keer weer mooi.

Onderling wordt van motor gewisseld en ook ik wissel van chauffeur.

Zo leuk om bij mijn zoon achter op de motor te zitten terwijl we de Pier verlaten en richting de Waadhoeke rijden. Via Hallum gaan we over de Nieuwebildtdijk naar Zwarte Haan. Onderweg passeren we een paard met wagen en wandelt langs de weg een mevrouw die een varken aan de lijn heeft.

Tsja, deze dag wordt nóg mooier door deze Hea-mominten die we dagelijks bij Omrop Fryslân kunnen zien.

Het uitzicht op de dijk over het wad kleurt blauw in verschillende teinten. Vogelspotters hebben zich met stoel, dekentjes en koffie op de dijk geïnstalleerd en zoeken door de enorme kijkers over het wad.

De motoren verstoren de stilte voor een moment want we rijden langs Westhoek richting Harlingen.

Het is lunchtijd, tijd voor pannekoeken en tijd om te praten over de ervaringen van de verschillende motoren. Mooie verhalen, grappige verhalen en hier en daar vermoed ik dat er sprake is van sterke verhalen.

Alles over banden, spiegels, buddyseats, vermogen, lawaai, verbruik en...dat geeft mij de tijd om foto's te maken van de omgeving.

Op de terugweg wordt het gas nog flink opengedraaid. Stelletje mafkezen zwevend over het asfalt. Ik doe voor een moment de ogen dicht en voel het scheurijzer een niet toegestane snelheid rijden.

Thuis op de bank onder een dekentje opwarmen met koffie en nog even napraten over deze mooie rit.

Of ik nu ook zelf het motorrijbewijs wil halen?

Nee dat zou heel dom zijn. Nu kan ik kiezen uit drie verschillende chauffeurs.

Luxer kan ik mij niet wensen,

Jeanet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.