“Blessed are the curious, for they shall have adventures “

Gepubliceerd op 18 maart 2023 om 14:31

Het is 18 maart 2023 en volgens buienradar is het vanmiddag een paar uurtjes droog. Hier in huis is een ontembare motorfreak die voorstelt vandaag de Goldwing te testen. Headsets zijn geïnstalleerd en ook die worden aan een test onderworpen. Over een paar maanden willen we op de motor een rit door het oosten van Europa maken op deze Goldwing. Motorisch heb ik geen verstand van die grote machines, maar ik ben gevallen voor de kleur en het fantastisch zitcomfort 😅 Ik realiseer mij dat het motorrijden andere koek is dan het rijden in een cabrio. Tijdens onze onvergetelijke reizen in de cabrio was daar regelmatig de uitspraak van Simon: " Oh dit hadden we op de motor moeten doen". Parkeerden we ergens onderweg dan was ik Simon kwijt en spotte hem tussen een groep motorrijders.  Oké, we gaan deze zomer reizen op de motor, de knop is om.

 

Maar, laten we beginnen met de eerste testrit...Omdat mijn motorjas is uitgeleend is het even zoeken om een goed alternatief te vinden. Als dat gelukt is vertrekken we. Natuurlijk heb ik tijdens het zoeken naar de juiste Goldwing in de showroom even achterop gezeten, maar vandaag is mijn eerste echte ervaring. Ik word al blij als we een paar minuten onderweg zijn. De Pan zit prima, maar dit overtreft de Pan. Natuurlijk ben ik heel voorzichtig met deze uitspraak want bij Simon stroomt het Pan-virus nog door zijn aderen. Achterop is het uitzicht weids omdat ik via de spiegels kan zien hoe de wereld achter ons eruit ziet. Wat heb ik tijdens onze reizen juist in de spiegels mooie luchten en zonsondergangen gezien.

 

Het is een prima dagje voor een rit. De zon komt erbij en hier en daar zien we mensen op een bankje genieten van het voorjaarszonnetje. Dat kan alleen in de luwte want de wind is fris. We kunnen via de headset met elkaar praten en verstaan elkaar erg goed. Voor Miss Kwebbel is dit echt heel belangrijk. Stel dat je uren op de motor moet stilzitten en met niemand kunt praten? Dat trek ik niet. Daarnaast kunnen we muziek luisteren terwijl we door het landschap rijden. Ik ontdek tijdens de rit dat ik echt moet investeren in goed en lekker zittende kleding. Dat gaat de komende tijd mijn zoektocht worden. Langs de kust, onder de dijk, toeren we vandaag via de Waadhoeke, langs Leeuwarden over de Centrale As terug naar huis. We hebben een paar maanden om de reis goed voor te bereiden, maar realiseren ons dat dit een geweldige uitdaging gaat worden. 

 

Terwijl Simon in de garage alles weer op z'n plek zet, laat deze kok alle fantasie even los om een lekkere lunch te regelen. We zijn na vanmorgen nog enthousiaster geworden voor de plannen voor de zomer. En serieus, zelfs Simon overweegt de Pan in de verkoop te zetten. Nou dat zegt genoeg.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus
een jaar geleden

De Goldwing kun je niet vergelijken met andere Honda motoren, is gewoon een tourbuffel, nog een breiwerkje mee Jeanet, en bij een volgende stop nog een paar foto's toevoegen! Het eten ziet er lekker uit Jeanet👍

Simon
een jaar geleden

Bedankt Rinus, ook namens Jeanet 👍

Willem Van den Bos
een jaar geleden

Hardstikke leuk om te zien en te lezen Simon en Jeanet. Groetjes uit Assen

Simon
een jaar geleden

Bedankt Willem, groetjes terug van ons.

Janiene
een jaar geleden

Heerlijk hoe je het beschrijft lijkt net of ik met jullie mee rijdt.

Simon
een jaar geleden

Janiene, ik hoop dat je binnenkort dit ook zelf zult ervaren🤗

Janneke
een jaar geleden

Wauw dat klinkt goed hoor, als Cor dit leest……
Hij wil dit ook graag samen doen🙈

Simon
een jaar geleden

Leuk, ik zeg, doen! ;-)