Voorbereid op reis

Gepubliceerd op 12 mei 2018 om 10:00

De laatste maanden heb ik veel gewerkt aan motoren van en voor anderen. Binnenkort hoop ik mijn eigen Pan ter voorbereiding van onze reis een grondige beurt te geven. Eindelijk mijn eigen Pan op mijn nieuwe motorheftafel. Een paar maand geleden heb ik een motorheftafel gekocht. Wat een genot! Dat had ik een paar jaar eerder moeten doen. Niet meer met mijn knieën op het koude beton naast de motor, maar lekker zittend op een garagekruk sleutelen op buikhoogte.

Nieuwe remblokken zijn besteld, of ze aan vervanging toe zijn weet ik niet, maar dan heb ik ze in ieder geval in huis. Daarnaast ben ik van plan alle olie, vloeistoffen en filters te vernieuwen en alle gebruikelijke dingetjes te controleren die bij een beurt horen. Misschien nog even samen met Rinus de carburateurs te synchroniseren (heb ik dat ook eens gedaan). De banden zijn gelukkig nog zo goed als nieuw en de achterbrug, dempers, uitlaatbochten zijn ook nog keihard. Kortom, straks is mijn Pan weer klaar voor de volgende 10.000 kilometer.

 

Mijn nieuwe motorheftafel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.