NIEUW! ONDERHOUD TIPS!

Spring, stap ...........klim maar achterop.

Gepubliceerd op 20 oktober 2018 om 19:14

 

Deze week heeft Simon de vloer van de garage geverfd en daarmee is de werkplaats veranderd in een showroom. Spik en span. De motoren staan te glimmen en plotseling hoor ik mezelf zeggen dat we wel even een ritje kunnen maken. Voordat het zover is moet ik me eerst in het motorpak wurmen. De rits van de broek kan amper dicht maar dat komt natuurlijk van de vele lagen eronder...what else?  De helm maakt van mijn gezicht enorme hamsterwangen. Echt charmant kan ik mijn outfit niet noemen. Ik vertel mezelf dat niemand mij herkent en ik geloof het meteen.
Vandaag kiezen we voor de bossen in plaats van de zee. De mooie herfstkleuren onderweg worden nóg mooier als de zon doorbreekt. Het is een prachtige route. Bij het drie- provinciën- punt is een gezellig Hans en Grietje restaurant met een terras in de zon. Simon kiest meestal voor een parkeerplaats dichtbij. Met de auto is dat prima en zo handig, maar met de motor is dat een ander verhaal. Ik wil niet voor het oog van alle gasten van de motor stappen. Ik ben een soort stijve, onhandige mummie in dat pak. Zonder twijfel zou dat een geweldig Dumpert-filmpje worden. Verderop, achter de heg is de perfecte plek. Het is oktober en we  zitten in de zon op het terras...heerlijk!
We vervolgen onze tocht die ons door leuke dorpjes voert. We gebruiken geen headset meer omdat ik altijd erg veel lawaai maakte. Vaak zat ik hetzelfde liedje te zingen en produceerde de meest bizarre geluiden als het voor mijn gevoel te snel ging. Nee, nu zweven we daar op twee wielen over de weg en kan ik even wegdromen en zingen zo luid ik wil. De topkoffer zorgt voor een relaxt  comfortabel gevoel in mijn rug. Simon is een man van details en dat merk je en zie je aan de motor. Alles werkt, alles glimt.
Het laatste stuk hoor ik Simon van onder het vizier roepen of ik snel of toeristisch wil. Op de A7 weet ik dat het asfalt met 140 km per uur onder mij door zal flitsen. Dan blijf ik toch liever een toerist. De gezellige kronkelige weggetjes langs uitgestrekte velden,  de mooie herfstkleuren als je door de bossen rijdt....het is fantastisch in oktober in Friesland. 


Reactie plaatsen

Reacties

MJ vd Wal
2 jaar geleden

Beste Jeanet, wat een leuk herkenbaar verhaal, maar je bent niet de enigste met dit probleem, Marja ligt in een deuk😂 een helm hoort strak te zitten, en opstappen op een motor is de beste manier ga links iets van de motor afstaan, en je rechterbeen recht over de buddyseat steken en dan glij je over de buddy tot je goed zit, en vaker oefenen dat helpt, mocht het echt niet lukken laat Simon dan een stoeprand opzoeken, links of rechts dan ben je iets groter😊 gr Honda Eagle

Jeanet Regnerus
2 jaar geleden

Hallo Honda Eagle,
Bedankt voor de tips om te stijgen en te landen. Gelukkig dat het herkenbaar is. Misschien moet ik wat vaker oefenen. Groetjes aan Marja